Inkijkexemplaren

Dit jaar zijn er maar liefst zes boeken door mij uitgegeven. Vier ervan zijn meteen te bestellen via deze site, met een automatische betalingsverwerking door Molly. Ze zijn echter ook verkrijgbaar in de fotohandel, bij sommige boekhandels (maar niet via CB, boekhandelaren moeten contact met mij opnemen) en via Bol.com.

Fotograferen met een Nikon D3500 en D3400

240 x 170 mm, 192 pagina’s, zeer goed gedrukt op dik papier, boordevol door de auteur gemaakte afbeeldingen met alle opnamegegevens.

Fotograferen met een Nikon D5600 Bestel

240 x 170 mm, 192 pagina’s, zeer goed gedrukt op dik papier, boordevol door de auteur gemaakte afbeeldingen met alle opnamegegevens.

Fotograferen met een Nikon Z 50, Z 6 en Z 7 Leverbaar 13/12 Bestel

240 x 170 mm, 160 pagina’s, zeer goed gedrukt op dik papier boordevol door de auteur gemaakte afbeeldingen met alle opnamegegevens.

Fotograferen met een fullframe systeemcamera Leverbaar 13/12 Bestel

Indrukwekkend en imposant koffietafelboek met unieke informatie over met name kleur en objectieven. Ik ben niet snel trots op mijn eigen verrichtingen, maar in dit geval wel. Ideaal als geschenk, maar natuurlijk ook ter inspiratie en vooral hét boek om alles uit uw fullframe systeemcamera te halen. Door mijn tests voor Digifotopro heb ik inmiddels ook veel ervaring met de systeemcamera’s van de concurrenten van Nikon: Canon en Sony. Liggend A4, foto’s zien er dus echt uit als grote foto’s. Verder is het boek – zoals al mijn boeken – beter gedrukt dan andere fotoboeken op dikker papier en met een fijner raster, zodat de foto’s erg scherp zijn en prachtige kleuren hebben. Het is zeer milieuvriendelijk gedruk (zie onder meer fsc.org).
297 x 210 mm, 208 pagina’s, zeer goed gedrukt op dik papier, boordevol door de auteur gemaakte afbeeldingen met alle opnamegegevens.

Lichtmeting & belichting (94 p., 17 x 12 cm, € 9,95, in samenwerking met Digifotopro, zie www.digifotopro.nl)

Let op: de inhoud van dit boek komt deels overeen met het hoofdstuk over belichting in Fotograferen met een fullframe systeemcamera.

Objectieven (94 p., 17 x 12 cm, € 9,95, in samenwerking met Digifotopro, zie www.digifotopro.nl)

Let op: de inhoud van dit boek komt deels overeen met het hoofdstuk over objectieven in Fotograferen met een fullframe systeemcamera. Mijn boek Objectieven (zie hierna) gaat uitgebreider in op met name de (op)bouw van objectieven en aberraties, maar biedt weer minder informatie over het actuele aanbod, onder meer omdat het al een paar jaar op de markt is.

Verschenen bij Van Duuren Media:

Handboek Nikon Fullframe-camera, tweede editie

Handboek Nikon D-camera

Handboek Nikon Fullframe-camera, eerste editie

Verder in de reeks Fotograferen met een Nikon … boeken over de Nikon D500, D7500, D3400 & 3300, D5500, D3300 en 3200.

In de serie Focus op Fotografie: Beeldbewerking met Adobe Premiere Pro en & After Effects, Nikon Autofocus, Objectieven en Fotograferen in Parijs.

Verschenen bij Xingo: Fotograferen met een Nikon D7200 en D7100 (niet meer verkrijgbaar)

Verschenen bij Pearson Education: IT-Leaks (niet meer verkrijgbaar), Fotograferen met een professionele Nikon, eerste editie (over onder andere D800, nog bij mij verkrijgbaar, stuur een mail) en tweede editie (beperkt verkrijgbaar). Daarnaast een hele serie boeken over diverse niet meer courante Nikon modellen, twee boeken met fotografie-tips, Digitale foto’s afdrukken en mijn eerste boek: Digitale fotografie in tien minuten.

Verder een viertal boeken in het Duits bij Pearson Duitsland en enkele speciale cameraboeken voor Nikon, waaronder een in het Frans. In totaal 47 boeken, als ik goed heb geteld.

* Het boek over de Nikon Z 50, Z 6 en Z 7 is – zoals altijd – precies op tijd geleverd door mijn drukker. Omdat het voor een deel een bestelling is van een derde partij ligt het echter nu al twee weken in een DHL-magazijn te wachten op transport. Naar verwachting komt het op woensdag 11/12 eindelijk aan op de plaats van waaruit het aan de consument geleverd kan worden. Fotograferen met een fullframe systeemcamera gaat meteen daar naartoe en komt daar de volgende dag aan.